“IN ÉÉN OOGOPSLAG ZIE IK
HOE IK IEMAND NOG MOOIER KAN MAKEN”

Image

Een superpower. Iedereen heeft er een. Voor die van Jarno hoef je niet ver te zoeken, hij wist het al als klein jongetje toen hij met zijn moeder meekeek bij modellenshoots die in huize Bestebreurtje dagelijkse kost waren: ‘Ik zie in één oogopslag hoe ik iemand mooier kan maken.’

CARRIÈRE EN VISIE

Die fascinatie om iemand te helpen de beste versie van zichzelf te worden, is vroeg begonnen en nooit meer gestopt. Al op zijn 15e liep hij rond op de Nederlandse Kappersacademie en direct daarna vulde hij zijn rits aan diploma’s aan met de prestigieuze visagieopleiding van Dik Peeters in Amsterdam. Met zijn talent en diploma’s deed hij ervaring op bij Frits de Jager Haute Coiffure in Hilligersberg.

Jarno: ‘Het kappersvak zit in mijn vingers, de ambitie om mensen op te laten bloeien in mijn bloed. Uitstraling is alles. Het laat zien hoe je je voelt en kan je net die boost geven die je nodig hebt in het leven. Om daar een bijdrage aan te leveren en mijn klanten met een grote glimlach te zien vertrekken, vind ik het mooiste wat er is.’

ERVARING & SKILLS

‘In dit vak komt het wat mij betreft op drie dingen aan: ervaring, skills uit opleidingen en een natuurlijk talent. Die finesse is niet te trainen, die heb je of niet. Mijn ervaring heb ik in de afgelopen 25 jaar opgedaan. In 1998 opende ik mijn eerste salon ‘Aphrodite Coiffure’. Hier merkte ik al snel dat de gezonde, luxe uitstraling die ik graag wilde bij mijn klanten ook te maken had met een gezonde huid en gezond haar. Dus ik verdiepte me in haar- hoofdhuidproblemen en volgde een opleiding tot huidtherapeut. Op die manier kon ik mijn klanten nog beter adviseren en een nog mooier resultaat bereiken.

SPONTANITEIT & SFEER

‘Die kwaliteit is altijd belangrijk voor me geweest. Nu nog. Gaan voor het hoogst haalbare resultaat. Maar ook in de beste sfeer. Het is hier in de zaak altijd gezellig. Klanten voelen zich op hun gemak en Eva, Fleur, Estelle, Jorian, Jill en ik staan met een grote lach voor hen klaar. Ik vind het heerlijk om te horen dat onze klanten zich hier thuis voelen en alles zeggen wat in ze opkomt. Die spontaniteit en dat wederzijds vertrouwen zorgt ervoor dat we ons werk nog beter kunnen doen. Zo deed ik dat ook altijd in de tijd dat ik nog modeshows deed. Zo’n show is al stressvol genoeg. Als make-up artist voor Wolford en als kapper bij heel veel shows, zorgden we niet alleen voor de mooiste looks, maar ook voor de sfeer.

Die meiden met zelfvertrouwen de catwalk opsturen, daar ging het om. En vandaag de dag gaat het daar nog steeds om. Het leven is onze catwalk, dus laten we het onze mooiste versie tonen. Daar help ik graag een handje bij’

Visagie & styling

VISAGIE & STYLING

Een bijzondere fotoshoot, een feestje of iets te vieren thuis? Dan wil je er op je mooist uitzien en stralen. Dat kan! Bij Jarno & Co maken we je tot de mooiste versie van jezelf. We kijken vanuit onze expertise met je mee, adviseren je vanuit onze kennis en toveren je om tot de man of vrouw die je altijd had willen zijn. Voor minder gaan we niet. (Styling tarief op aanvraag).
Personal shopping

PERSONAL SHOPPING

Datzelfde geldt voor styling: geen haar- en visagie look is compleet zonder de perfecte outfit. Zoek je iets speciaals voor dat feestje of die bruiloft of ben je toe aan een compleet nieuwe garderobe? Door Jarno mee te vragen en samen te shoppen maak je van je zoektocht vol twijfel en miskopen een succesvolle dag met aankopen die echt bij je passen en je de persoon maken die je wil zijn. (Tarief personal shopping: € 250,- per uur.)

PARIS FASHION WEEK 2019.
MR SMITH